Inside Redhawks

4-klövern bygger målvaktsmur för Redhawks

Cristopher Nihlstorp, Oscar Alsenfelt, Tex Williamsson och Jonas Gunnarsson.Bild: BILDBYRÅN
Malmö Redhawks har verkligen tagit fasta på devisen att ett slagkraftigt lag byggs bakifrån. Med rättigheterna till fyra målvakter har klubben rustat för framtiden. En fyrklöver i burväktare var förstås inte den ursprungliga intentionen. Men ibland kommer (hockey)livet emellan.
För en handfull månader sedan såg Oscar Alsenfelt, 30 år, ut att lämna, men SHL:s bäste målvakt förlängde med ett år (orsak – läs mer här)
Cristopher Nihlstorps återkomstsäsong i Redhawks gick upp och ned. Räkna med att 33-åringen gärna vill utmana Alsenfelt om positionen som nummer ett. Nihlstorp har två kvar på sitt kontrakt.
I bakfickan har Redhawks Jonas Gunnarsson. 25-åringen har som väntat kommit in i kontraktsrullorna igen. I januari 2016 skrev han på för två nya säsonger med Redhawks. Fem månader senare utnyttjade han NHL-klausulen och flyttade till Nashville Predators organisation. Amerikavistelsen blev bara ettårig och vips! så var han Redhawks spelare igen. I början av augusti lånades han ut till HV71. Leasingperioden varar oktober ut. En utmärkt lösning för alla parter.
Planen är inte att Gunnarsson ska spela för Redhawks, klubben vill förmodligen att någon annan ska ta över kontraktet. Hockeyvärlden är emellertid inte alltid förutsägbar. Gunnarsson har dykt upp som gubben ur lådan förut. Redhawksavtalet med Jonas Gunnarsson går ut efter säsongen.
Den fjärde länken – Tex Williamsson – skrev i våras ett tvåårigt avtal med Redhawks. 26-åringen lånades kort därefter ut för hela säsongen till allsvenska Leksand, dalmasarna hoppas att Williamsson ska bygga vidare på den kvalitetsplattformen som han göt i Pantern.
Läs alla artiklar om: ISHOCKEY 14 AUGUSTI
Gå till toppen