Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lärare säger upp sig i protest

— Jag känner ingen bitterhet, men jag är besviken på att man inte efterfrågar den erfarenhet och kompetens som finns bland oss lärare, säger Leif Stenholm som efter 41 år i Svedala kommun lämnar sitt lärarjobb på Spångholmsskolan.

Leif Stenholm lämnar sin tjänst som matematik- och idrottslärare på Spångholmsskolan med sorg i hjärtat. Men han måste även tänka på arbetsglädjen och sin pension.
— Det finns många elever som jag skulle vilja följa. Men tyvärr, erfarenhet och kompetens belönas inte idag. Jag ville revidera min lön, men fick ingen respons.
Fyrtio procent av lärarna fick ett lönelyft på 2 500 kronor i månaden. Det var framför allt de äldre och mer erfarna lärarna som blev utan en höjning.
— Det skapade en frustration i lärarrummet. Det kändes som att vi blev indelade i bättre och sämre lärare.
Sedan förstelärarsystemet infördes för några år sedan har det enligt Leif Stenholm utvecklats tre lärarkategorier. Det finns förstelärare. Så finns det andralärare, de som fått lönepåslag.
— Och så finns det vi, vi kallar oss sistalärare. Men varför inte ta hand om den personal som finns?
Åtta lärare har slutat eller sagt upp sig sedan i julas. De har alla en lång karriär bakom sig och har sökt lärarjobb utanför kommunen för att få bättre betalt.
— Politikerna i Svedala kommun vill att våra skolor ska vara topp tio i Sverige. Men med sådan omsättning som det är nu blir det ingen trygghet. Det drabbar framför allt svaga elever.
— Det hör väl kanske inte till vanligheten att man efter 41 år på samma ställe säger upp sig och byter arbete, säger Leif Stenholm som till sist tvingades se sig om efter ett nytt arbete utanför Svedala kommun för att höja sin lön och känna uppskattning.Bild: Lars Brundin
Om några veckor börjar Leif Stenholm en ny lärartjänst i Landskrona. Där kommer han att arbeta med elever som har svårigheter.
— Lönen är inte det viktigaste, men nu känner jag att någon annan uppskattar den kompetens jag besitter.
Camilla Nordén, ordförande för lärarförbundet i Svedala, är kritisk till att erfarna lärare med decenniers erfarenhet missgynnas lönemässigt.
— Det handlar ofta om väldigt duktiga och lojala lärare som bär hela skolenheter med sin erfarenhet och kompetens, säger hon.
Facket förespråkar individuell lönesättning, enligt Camilla Nordén. Men det så kallade förstelärarsystemet får som bieffekt att lärare som jobbat i många år och ofta på samma arbetsplats, fastnar på en lönenivå som är betydligt lägre än nyanställda kollegers.
— Det här är en effekt av den politik som förts på riksdagsnivå. En politik som sår split i lärarkåren och gör att många ytterst kompetenta lärare tröttnar, säger Camilla Nordén.
— Det är naturligtvis positivt att det kommer in mera pengar i vårt lönesystem, men det är ett bekymmer att många av de äldre lärarna som inte söker eller inte får de här tjänsterna, inte får rättvis kompensation för alla sina arbetsår. Det kräver betydande resurser att introducera nyanställda lärare, så det har också sitt pris, säger Camilla Nordén.
Gå till toppen