Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danmark i chock efter misstankarna mot "Raket-Madsen"

I Danmark är "Raket-Madsen" superkändis. En passionerad arbetsmyra, närmast besatt av sin vision: att åka ut i rymden i en egenbyggd raket. Att han nu sitter häktad som misstänkt för att ha orsakat en kvinnas död har chockat Danmark.

Peter Madsen, uppfinnare och entreprenör, som i Danmark går under namnet "Raket-Madsen". Han har jobbat dag och natt för att bli först med att skicka upp en bemannad, amatörbyggd raket i rymden, men sitter nu i häkte som misstänkt för att ha vållat en 30-årig svenskas död. Arkivbild.Bild: Bax Lindhardt/Scanpix Dan/TT
– Både hans vänner och hans fiender är chockerade, överraskade, sitter och biter naglarna och hoppas, hoppas, hoppas att det är ett missförstånd, att det inte har skett något, säger journalisten Thomas Djursing på tidningen Ingeniøren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen