Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Holländare blir ny vd för Min Doktor

Drygt ett halvår efter att Charlotta Tönsgård tvingades lämna Min Doktor har den digitala vårdgivaren nu fått en ny vd. Holländaren Laurens Leurink ska lotsa Malmöbolaget till nya internationella marknader.

Laurens Leurink är ny vd för Min Doktor.
Det var i december i fjol som Charlotta Tönsgård, med omedelbar verkan, lämnade vd-posten i Min Doktor efter bara åtta månader som vd. Sedan dess har bolagets ekonomichef, Fredrik Meurling, varit tillförordnad vd.
Läs också Min Doktors sparkade vd berättar om oenigheten med styrelsen
Men nu har Malmöbolaget gjort klart med en permanent efterträdare i holländaren Laurens Leurink som tillträder vd-posten 11 september.
– Jag har redan tillbringat några veckor med mitt kommande team på företaget, och ser ser fram emot att komma igång på riktigt, säger Laurens Leurink som blir stationerad i Malmö:
– Malmö är en trevlig liten stad med många intressanta uppstartsföretag som har gett eko över hela Europa. Det är en bra plats att bo på.
Laurens Leurink har erfarenhet från ledande roller på flera globala internetbaserade företag inom framförallt reseindustrin. Han kommer senast från en chefsposition på Amadeus IT Group som levererar digitala bokningssystem till den globala reseindustrin. Tidigare har han även haft ledande befattningar på den digitala resebyrån Expedia och Booking.com.
Under sin tid på Booking.com arbetade han nära bokningssajtens dåvarande vd Kees Koolen, som var med och grundade Min Doktors storägare EQT Ventures, och som nu också blir styrelseledamot hos Min Doktor.
Nu vill Malmöbolaget göra sig av med uppstarts-kostymen och växla upp verksamheten med digital vårdgivning. Inom kort tar Min Doktor klivet in på nya internationella marknader.
– Vi har en väldigt spännande resa framför oss, men i nuläget kan jag inte nämna vilka länder det handlar om. Vi tittar i alla fall närmare på sex länder, samtliga i Europa, säger Laurens Leurink.
Gå till toppen