Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tonåring skjuten vid Furutorpsparken – polisen satsar på högre närvaro

En 19-årig helsingborgare skadades vid en skottlossning vid Furutorpsparken i Helsingborg på onsdagskvällen. Nu satsar polisen på högre närvaro i området.

Flera polisenheter och ambulans fanns på plats efter skottlossningen vid Furutorpsplatsen på onsdagskvällen.Bild: Läsarbild
Det var klockan 22.31 som larmet om skottlossningen kom.
Enligt uppgifter till tidningen handlade det om en skottsalva på fem-sex skott. När polisen anlände hittades en skottskadad 19-åring som fick vård på platsen av ambulanspersonal som också kallats dit.
Den skadade tonåringen fördes därefter i ambulans till Helsingborgs lasarett.
– Vi har hållit ett kort förhör med honom, berättar polisens kommunikatör Richard Glantz.
Polisen har dessutom förhört ögonvittnen till skottlossningen.
Direkt efter händelsen kallades polisens vapenhund till Furutorpsparken för att om möjligt hitta viktiga spår. Även polisen tekniker har under natten och förmiddagen undersökt brottsplatsen.
– Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad och nu kommer vi att ha uniformerad personal i området, säger Richard Glantz.
Nu kommer det att genomföras förhör med en lång rad butiksägare i närheten, eftersom butikerna där ofta har väldigt sena öppettider. Man kommer också att genomföra fler vittnesförhör och även prata med den skadade 19-åringen igen.
Vid sidan om detta mer synliga arbete sker det polisen vanligen kallar inre spaning. 19-åringen är känd sedan tidigare av polisen och de kunskaper man har om honom och de kretsar han rör sig i kan hjälpa till att skapa en begriplig bild av varför han blev skjuten.
Mannen sköts på Söder vid Furutorpsparken i går kväll vid 22.30-tiden.Bild: Carto
Också en helikopter som fanns i området användes i arbetet med att försöka spåra en gärningsman.
Arbetet gav inget omedelbart resultat och vid midnatt hade polisen ännu inte gripit någon som misstänkt för skjutningen.
Gå till toppen