Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nazister hyllar Trump

Demonstranter ur de så kallade alt-righgrupperna på den extrema högerkanten i Charlottesville i Virginia i USA.Bild: Steve Helber/AP/TT
President Donald Trumps senaste utspel då han hävdade att "båda sidor" gjorde sig skyldiga till våldet i Charlottesville i Virginia hyllas av nazister och högerextremister i USA.
"Den här mannen gör verkligen allting i sin makt för att backa upp oss och vi behöver hans uppbackning", skriver Andrew Anglin, redaktör för den amerikanska nazistiska sajten The Daily Stormer och tillägger:
"Det kommer att vara väldigt, väldigt svårt att tycka illa om Trump en lång, lång tid efter detta".
Den före detta Ku Klux Klan-ledaren David Duke har tidigare applåderat Trump på Twitter. "Tack president Trump för att du är ärlig och modig nog att tala sanning", skrev han bland annat.
Richard Spencer som organiserade den högerextrema demonstrationen i Charlottesville, där en motdemonstrant dödades av en nazistsympatisör, känner sig "stolt" över presidentens uttalande.
– Trump är mån om sanningen, säger han.
Gå till toppen