Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Örebroduellen i Malmöhockeyns prestigekamp

Peter Andersson och Håkan ÅhlundBild: BILDBYRÅN
Två närkingar har huvudrollerna i prestigekampen mellan Pantern och Malmö Redhawks. En i Panterns bås och en i Malmö Redhawks. Håkan Åhlund och Peter Andersson.
– Vi blir testade mot ett bra motstånd. Vi vill se att allt har satt sig lite grann efter två veckors träning. Alltid kul att mäta sig med storebror, säger Panterntränaren Håkan Åhlund per telefon mitt i firandet av 50-årsdagen.
Själv gjorde jag en snabb utflykt till Malmö arenas träningshall. Säsongens första besök. Kallt som vanligt. Och ett långt pass. Två gånger 40 minuter med isspolning i mitten. Inte någon större vän av att se Zambomis snurra runt, men Bosse Svanberg svängde förbi så det blev en del MFF-snack (! – och hockey, förstås) som gjorde den ofrivilliga pausen mentalt kortare.
Malmö Redhawks har CHL runt hörnet. Träningsmatchen på torsdagskvällen (Malmö isstadion) mot Pantern blir som att ta en snabbsänka på vårdcentralen. Ett kvickt formbesked.
– Det ska bli kul att spela och se killarna i matchsituation, säger Peter Andersson, tränare för Malmö Redhawks
Tränar ni hårdare än förra säsongen?
– Vi har ett annat lag, ett snabbare lag. Lite skickligare. Automatiskt går tempot upp och passningsspelet blir bättre. Vi har en mätare på varje kille, så vi ser en betydlig skillnad.
Det blir fler meter..?
– Det blir bättre av allt. Och då tycker jag att vi tränade jävligt bra förra säsongen.
Peter Andersson är hittills nöjd med sitt amerikanska nyförvärv Andy Miele. En center som är tänkt för en stor uppgift.
– En skicklig spelare – som har koll på sina kedjekamrater. En bra skridskoåkare. Han har inte sett ut att ha några problem med att rinken är större. Snarare tvärtom, säger Peter Andersson.
Hur viktigt är det att Miele och Rhett Rakhshani är med från start?
– Till och med Tuukka [Mäntylä] kom in. Det är tryggt och skönt. Allt sätter sig från början. Vi kan träna, fysa och vara ihop hela gruppen, säger Peter Andersson.
Håkan Åhlund är, precis som Peter Andersson inne på andra säsongen, startsträckan är borta.
– Det är fler spelare som är vana vid det. Som alltid är det en process. Man växer som individ och lag under resans gång. Det låter tråkigt, men det är så man måste jobba, säger Håkan Åhlund.
Malmö Redhawks lag, spelar inte: Max Görtz (skadad, ska inte vara något allvarligt). Tveksamt med Robin Alvarez (ska bli pappa i dagarna). Osäkert med målvakterna.
Panterns lag, spelar inte: Valentin Pilet och Andreas Heier är inte med.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Pantern–Redhawks
Gå till toppen