Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vann Jubileumspokalen – på nytt världsrekord

Travtränaren Timo Nurmos hade ett stort mål med Readly Express i år. Att vinna Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris. Målet infriades – på nytt världsrekord 1.09,9.

– En otrolig häst, han vann trots att han inte var som bäst i kväll, sade Nurmos.
Att vinna Sveriges största lopp för femåringar, utan att vara på topp, säger en del om Readly Express.
– Jag var lite bekymrad i kväll, hästen svettades i stallet och Jorma (Kontio) var inte helt nöjd med hans värmning. Med tanke på det är det ju otroligt att han kan vinna och slå världsrekord, sade Timo Nurmos.
Readly Express, som vunnit 16 av 19 lopp, var förstås favorit. Han utmanades i första hand av Twister Bi, som kördes av Christoffer Eriksson.
Och det blev en härlig fajt mellan de två.
Readly Express öppnade väldigt snabbt och tog hand om ledningen. Twister Bi kom tidigt fram utvändigt i andraspår.
– Farten bara ökades. Men jag kände mig ändå rätt så säker på seger i sista kurvan med Readly Express. Han är otroligt bra, sade segerkusken Kontio.
Readly Express travade alltså 1.09,9, Twister Bi hade tiondelen sämre och svarade för en oerhörd prestation.
I EM för ston bjöd Johnny Takter på en riktig skräll med I Love Paris. Vinnaroddset var 47 gånger insatsen och överraskade de flesta V75-spelare.
– Även jag är väldigt överraskad, det måste jag säga. Jag hade inte koll på att hon var så här bra. Hon lägger bra hästar på rygg den här gången. Men det var en väldigt fin häst att köra, en riktig atlet, sade Takter i berömmande ton.
I Love Paris serverades ett fint lopp som fyra i andraspår. Hon fick draghjälp i tredjespår av favoriten Anna Fix på sista långsidan, men blev kvar där ute runt sista kurvan.
– Hon kändes ju fin hela loppet och i sista kurvan fanns det krafter kvar. Men det var ändå överraskande att hon kunna vinna så pass enkelt, för det var verkligen enkelt, sade Takter.
I Love Paris är född och uppvuxen i Norge. Hon kom i Björn Goops träning förra hösten och har tävlat i Frankrike i ett drygt halvår. Hon tog tre segrar i Frankrike, varav en vinst kom på Vincennes.
Björn Goop är upptagen av VM för kuskar i Kanada och kunde inte köra på Solvalla.
Gå till toppen