Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dålig snurr på Vestas

Vestas tappar på börsen efter rapport.Bild: Lars Skaaning
Danska vindkrafttillverkaren Vestas tar rejält med stryk på Köpenhamnsbörsen efter att företaget presenterat sin delårsrapport. Aktien är ned 5,3 procent efter att såväl vinst som omsättning var betydligt lägre än analytiker hade väntat sig.
Rörelseresultatet på 279 miljoner euro, motsvarande 2,6 miljarder svenska kronor, var 30 procent sämre än samma period föregående år och betydligt lägre än de 322 miljoner euro som analytiker hade förväntat sig.
Bolagets omsättning sjönk samtidigt med 14 procent.
– Man ska ha i åtanke att andra kvartalet förra året var extremt bra inom alla områden så vi visste att det här kvartalet skulle bli sämre. Priserna när det gäller orderingång har dock fallit och för mig är det en avgörande punkt – är vi nu på väg in i en period där Vestas får uppleva lägre priser, säger Jacob Pedersen, analytiker vid Sydbank, till Ritzau.
Gå till toppen