Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Andersson efter Panternförlusten: ”Jag gick och la mig halv fem i morse”

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Förlusten mot Pantern (3–4) störde nattsömnen för Malmö Redhawks tränare Peter Andersson. Malmöderbyt analyserades. Dvd:n snurrade.
– Jag har lagt natten på det. 100 procent sant. Jag gick och la mig halv fem i morse, säger Peter Andersson.
Bekymrad, eller?
– Nej, nej, nej, men vi måste ju analysera matchen. Vi kan inte bara låta det gå.
Vad såg du då?
– Vi kom inte upp i arbetsinsats. Vi hade för dåligt spel med puck. Vi trodde kanske att det skulle lösa sig ändå. Det hade inte sett ut så här om vi hade haft ett SHL-motstånd. Lite så vet vi att tankegångarna går, säger Peter Andersson.
Underskattning?
– Vi är inte första laget som har förlorat mot allsvenskt motstånd på försäsongen, det är fler lag som går i den fällan. Men jag tycker faktiskt inte att det är en ursäkt. Vi måste vara professionella och göra en bättre insats. Kanske just detta som jag är mest besviken på. Vi måste ha en mycket högre lägstanivå. Jag kan förstå att alla inte är på topp, men vi måste ha mer stolthet och få ett bättre resultat, säger Peter Andersson.
Det var kanske en del spelare man hade förväntat sig mer av...
–Ja, men har man inte rätt fokus skiljer det inte så mycket mellan allsvenskan och SHL. Är vi på 80-90 procent och Pantern är på 100, då kan det se ut så här. Men vi kom trots allt tillbaka från 1–3 och tog över matchbilden.
Ni växlade upp lite grann...
– När jag tittade på matchen, först på tv:n och sedan på datorn, tyckte jag att vi stundtals var okej i den andra perioden. Under tio-tolv minuter, sedan sju-åtta minuterna när vi kom tillbaka som också var okej.
Så du har alltså sett matchen två gånger i natt...
– Det gör jag varje gång.
Om det är en vanlig seriematch kommer du inte i säng förrän vid femtiden på morgonen?
– Ja, ibland är det ännu senare. Jag har svårt att gå och lägga mig. Jag måste få göra det färdigt. Få en klar bild, sedan kan jag släcka ned och gå vidare.
Om du ser matchen andra gången, hur många nya saker ser du då?
–Man lär sig efterhand. Med en dator kan man trycka på stopp, ta fram en halvsekund – och tänka: ”oj, oj, oj”, men så kan man inte hålla på, för då blir du tokig. Men i och med vi jobbar med spelet måste vi få in de nya i ett bättre positionsspel. Man ser att vissa inte är vana. Det syns. Som individuell spelare kan man inte gå ut och vara minus 2 eller minus 3 mot ett allsvenskt lag. Det är inte tillräckligt bra, säger Peter Andersson.
Gå till toppen