Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

En sommartorsk ger knappast en vargavinter

Andreas Söderberg i kamp med Rhett Rakshani samt jubel från Carl-Johan LerbyBild: BILDBYRÅN
Pantern vann välförtjänt Malmöderbyt mot Redhawks med 4–3. Fara å färde för Malmö Redhawks? Nja, en sommartorsk ger knappast en vargavinter. Även om en örfil från lillebror svider. Lita på det.
Det var nytt för båda lagen. Fast flest nykomlingar i Pantern, men det märktes inte. Kirsebergslaget kuggade i och åkte bitvis sönder Redhawks. Rakare och enklare var modellen.
Negativ spelarkritik efter en match, det är aldrig rättvist. Så den passar jag på. Dock ingen omedelbar wow-faktor på något av nyförvärven (alla spelade förutom Max Görtz, men Niklas Arell utgick efter en period).
Misstänker att Redhawkshålen efter backarna Noah Welch och André Benoit kan bli svåra att fylla.
Speciellt Welchs utstrålning och ledaregenskaper var viktiga i framgångsformeln. Han ingav respekt.
Pantern hade banans dominant i backen Andreas Söderberg. 21-åringen uppträdde med stor mognad och pondus. Pantern hade även den vassaste forwarden i Martin Janolhs.
Redhawks då? Carl-Johan Lerby blandade och gav i en högriskpoker. När det stämmer för den skridskostarke backen, som vid kvitteringen till 3–3, är det hockeypoesi. Han stack ut mest. Bland forwards var Lars Bryggman fränast.
Läs också: Pantern förstörde poängkungens premiär.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Pantern–Redhawks
Gå till toppen