Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nazistisk organisation på marknaden i Ljungbyhed

Den nazistiska organisationen Nordfront har ett tält på årets Gammelmarknad i Ljungbyhed.

Enligt Bo Rosengren på Ljungbyheds köpmanna- och företagareförening, som arrangerar marknaden, är det tre personer från Nordfront i tältet, där det också finns ett bokbord.
– Det känns inte bra, det kan jag säga dig.
Det är inte första gången organisationen är på plats på marknaden; det har de varit två gånger tidigare, enligt Bo Rosengren. Skillnaden denna gång är att de har bokat och betalat för en plats – men i privat namn och utan att nämna vilken organisation det gällde.
– Det är naturligtvis att föra oss bakom ljuset lite grann, säger Bo Rosengren, som betonar att han inte har "några som helst sympatier med deras åsikter".
Han berättar att polisen är underrättad om saken.
– Och vi har uppsikt över dem hela tiden.
Än så länge har organisationen hållit sig inne i tältet, säger han. Och så länge de nöjer sig med det har man inte för avsikt att avhysa dem, säger han.
Hur kom ni fram till det beslutet?
– Då skulle det skapa uppståndelse och rubriker, och det är precis vad de vill.
Bo Rosengren säger att man i föreningen nu funderar på att införa nya rutiner inför nästa marknad. Man vill då begära in mer ingående uppgifter om vad varje knalle har för avsikt med att stå på marknaden, i samband med att man anmäler sig.
– Och vi skulle också kunna kontrollera mer vad det är för prylar man har innan man packar upp.
Gå till toppen