Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Teatermuseet uppmärksammar Marianne Mörck med ny utställning

Lördag den 19 augusti inviger Teatermuseet sin nya utställning – med fokus på sångerskan, skådespelaren och regissören Marianne Mörck.

Marianne Mörck i sin loge innan en föreställning med ”Kinky boots” på Malmö opera.Bild: Emma Larsson
Marianne Mörck kom till Malmö stadsteater 1977 efter att ha utbildat sig vid scenskolan i Göteborg. Sedan dess har hon haft en minst sagt framstående roll i Malmös teatervärld. Hon har vunnit mängder av priser för sitt arbete, bland annat Sydsvenskans kulturpris 2009.
Nu passar Teatermuseet på att uppmärksamma Marianne Mörcks 40-åriga karriär med en utställning. Scenfoton och kostymer från hennes föreställningar kommer att ställas ut.
Läs också Malmökulturens viktigaste stiger av scenen
Samtidigt ska gamla kostymskisser från Hippodromteatern ställas ut. Skisserna kommer från Teatermuseets eget arkiv och är gjorda under första halvan av 1900-talet.
Lördag den 19 augusti inviger Marianne Mörck själv utställningen tillsammans med den förre operachefen Bengt Hall. Utställningen visas fram till den 10 december.
Gå till toppen