Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Elina Pahnke: Tobias Forge tar till slut av sig masken

Musiker

Bild: Polydor Sweden
Det tar en timme för Ghost-sångaren Tobias Forge att ta av sig masken. Sextio minuter fyllda av berättelsen om ett vanligt liv, eller kanske ett vanligt rockliv som det egentligen ser ut. Oglamoröst och underbetalt. För de som precis som jag redan tillbringat sin ungdom med att lyssna på killar i dödsrockband snacka om musik ackompanjerade av Onkel Kånkel i bakgrunden känns det som en trött återupprepning. Kvinnorna i hans liv är, undantaget mamman, frånvarande förutom som söta flickvänner och galanta damer. Låtarna som spelas är genomgående verk av män.
Jag har hört det förut. Det bränns inte. Det känns inte. Det är berättelsen om och av en man med ett musikintresse.
Så åker masken av: Tobias Forge berättar om ett dygn som ringar in hans livs stora händelser. Hans tretton år äldre bror, som han sett upp till hela sitt liv, dör plötsligt. Samtidigt går bandet Ghost från knappt existerande till Myspace-succé över en natt. Hans rockliv börjar i samma stund som hans stora förebild får en hjärtattack.
När tiden är på väg att rinna ut också för Tobias Forges sommarprat sammanfattar han sin rockkarriär för sin bror post mortem. Hur Tobias Forge nu snackar titt som tätt med Metallicas James Hetfield, turnerar med Iron Maiden och har vunnit stora priser. Idag är han rockstjärna och har lärt sig hur man avslutar en show när den är som mest storslagen.
Läs alla artiklar om: Sommarpratarna 2017
Gå till toppen