Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män allvarligt skadade efter skjutning på Borgmästaregården – ingen gripen

Båda personerna som sköts på Borgmästaregården under fredagskvällen är allvarligt skadade men enligt polisen är läget inte livshotande. Ingen är ännu gripen. Under lördagen ska flera vittnen förhöras.

Bild: Patrick Persson
Skotten avlossades vid 23.30-tiden på fredagskvällen på Lagmansgatan. Skottlossningen ska ha brutit ut efter att tre män hade kommit till platsen. Ett automatvapen låg kvar på marken efteråt.
Den tekniska undersökningen är avslutad och de fynd som gjorts på platsen kommer nu att analyseras, skriver Malmöpolisen på sin hemsida.
Jimmy Modin på polisens länskommunikationscentral uppgav efter händelsen att de båda männen var kända av polisen sedan tidigare.
Enligt Sydsvenskans uppgifter är de två skottskadade en 26-åring och en 23-åring som är väl kända i kriminella sammanhang sedan många år i Malmö. Båda två var i fjol frihetsberövade för mordet på en utpekad gängledare på Munkhättegatan den 29 februari 2016, men släpptes utan att saken kunnat föras till rättegång.
23-åringen har utsatts för flera mordförsök i år, det senaste i mitten av juli, då han också blev beskjuten.
Vid skjutningen på Borgmästargården blev han lindrigast skadad. Enligt Sydsvenskans uppgifter träffades han av kulor i benen och baken. 26-åringen är värre skadad, träffad av kulor i överkroppen.
En av dem kördes i en privatbil till akuten i Malmö. Den andre togs om hand av ambulanspersonal på platsen. Han var vid medvetande och talbar när han lastades i ambulansen.
Polisen har lagt en plastsäck över ett automatvapen som hittades vid platsen för skottlossningen.Bild: Patrick Persson
En av de skottskadade männen lastas i en ambulans.Bild: Patrick Persson
På platsen hittade polisen ett automatvapen. Poliser täckte över det i väntan på att det skulle tas om hand.
I samband med skottlossningen har en bil, av hittills okänd anledning, krockat med ett träd på platsen.
Polisen spärrade av ett större område och kontrollerade personer. En polishund letade efter spår.
Skottlossningen ska ha ägt rum inne på en innergård. Många personer samlades i området och poliser förhörde vittnen.
Enligt uppgifter från platsen var det tre män som kom dit i en bil. De gick sedan till gården varifrån det strax efteråt hördes skottlossning. Omkring fem skott ska ha hörts, enligt ett vittne.
En eller flera skyttar på moped ska sedan ha kört därifrån, enligt obekräftade vittnesuppgifter.
– Det finns folk som har sett eller hört saker, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Flera personer ringde och larmade om skottlossningen. Minst två personer togs om hand av polisen på platsen efter skottlossningen. De släpptes sedan och uppges inte vara misstänkta.
Polisen arbetade i ärendet under natten med stora resurser, bland annat hundpatruller. Men vid halv elva på lördagsförmiddagen hade man ingen misstänkt gripen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen