Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjöpolis från Stockholm förstärker sökandet efter Kim Wall

Dansk polis har begärt förstärkning i sökandet efter Kim Wall. Under lördagen genomsöktes den skånska kustremsan med båt och helikopter.

Helgens sökinsats efter den försvunna skånska journalisten Kim Wall har utökats med personal från Sjöpolisen från Stockholm och Sjöräddningssällskapet.
Sökningen inleddes under lördagseftermiddagen och beräknas pågå även under söndagen. Enligt uppgifter till HD och Sydsvenskan utgick lördagens sökinsats från Falsterbonäset.
– Jag har inte fått någon information om att de funnit något under dagen, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Varför förstärker Sjöpolisen från Stockholm nu?
– Förfrågan har kommit från dansk polis, de har begärt att man ska hjälpa till. Man har sökt med båt och helikopter under dagen och kommer fortsätta imorgon när det är ljust igen, säger Åsa Emanuelsson.
Under lördagseftermiddagen sökte man efter den försvunna journalisten längs den skånska kustremsan.
– Strömmarna har gått mot den skånska kusten så föremål skulle sannolikt ha flutit i land här, säger Åsa Emanuelsson.
Gå till toppen