Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadad Nordén avslutar säsongen

Skadeproblemen förföljer Lisa Nordén. Den 32-åriga triathlonstjärnan ställer in resten av säsongen och missar VM-deltävlingen i Stockholm nästa helg. "Jag börjar bli trött i själen på skador", skriver Nordén på sin blogg.

Triathleten Lisa Nordén. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Sedan OS-silvret i London 2012 har triathleten Lisa Nordén haft stora skadeproblem med framförallt rygg-, vad- och hälseneskador.
Den här säsongen har inte varit något undantag.
Efter en 17:e plats i tempoloppet vid cykel-EM i Danmark för två veckor sedan åkte 32-åringen från Kristianstad till München i Tyskland för ett besök på en specialklinik.
Ett besök hon på fredagen skrev detaljerat om i sin blogg med publicerade bilder från röntgenundersökningar.
"Skador är komplicerade och frestar inte bara på kroppen utan också på det mentala och emotionella. Efter år av en massa energi lagd på just skador börjar jag bli trött, trött i själen på skador. Att hela tiden åka berg- och dalbana mellan hopp och förtvivlan", skriver Lisa Nordén.
Hon hoppades att besöket i Tyskland skulle ge positiva besked och en snabb lösning på problemen.
Det blev det motsatta.
"Tyvärr kommer jag inte att kunna köra VM-serien i Stockholm (26–27 augusti). Inte heller Beijing International Triathlon om tre veckor. Eftersom säsongen är så pass nära slutet kommer jag att avsluta säsongen, ta lite vila och komma igen", skriver hon.
Lisa Nordén har missat VM-deltävlingen i Stockholm de senaste åren. Hon kommer däremot finnas på plats under tävlingen nästa vecka.
Läkarbesöket i Tyskland har också gett framtidstro i skademörkret. Ryggen verkar vara kärnan till många av problemen med andra muskler och senor.
"Efter fyra års slit, frustration och pressande av kroppen fick jag kanske lite klarhet i varför kroppen trilskats så mycket (...) jag hoppas att besöket ska ha skyndat på processen och förkortat tiden på vägen tillbaka på banan."
Fakta

Lisa Nordén

Född: 24 november 1984 i Kristianstad.

Bor: Stockholm.

Meriter: OS-silver 2012, världsmästare i olympiska distans 2012, världsmästare i sprint 2010, brons i Europeiska spelen 2015, vinnare av Bragdguldet och Jerringpriset 2012.

Gå till toppen