Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Kishti Tomita: "Jag är den mest impulsiva"

Kishti Tomita är tillbaka i "Idol"-juryn. Nu ska hon tillsammans med Anders Bagge, Nikki Amini och Alexander Kronlund bedöma okända talanger. – Det är ju helt klart att jag är den mest impulsiva, den med mest temperament åt alla håll, säger hon.

Nya "Idol"-juryn Alexander Kronlund, Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge. Pressbild.Bild: Pär Bäckstrand/TV4
"Det är orimligt!", en utskällning på japanska och "halleluja moment" – det finns många minnen från när Kishti Tomita satt i "Idol"-juryn mellan 2004 och 2007. Inför höstens säsong är hon tillbaka, denna gång tillsammans med Anders Bagge, Nikki Amini och Alexander Kronlund.
Tomita beskriver den nya juryn som "ett dreamteam", men hon har svårt att säga vilken roll hon har i gruppen.
– Alla har ju allting, alla har sitt spektrum. Men det är ju helt klart att jag är den mest impulsiva, den med mest temperament åt alla håll. Den som är mest kryddig. Men det får väl de därhemma bestämma själva, vad de tycker, säger hon.
Vad är det då för skillnad på de som söker i dag och de som sökte till programmet förut? Kishti Tomita upplever att dagens sökande i större utsträckning vet vad de ger sig in på.
– Det finns en helt annan dynamik mellan dem som söker och oss i "Idol", för att folk vet. När vi satt i juryn var programmet "in the making" utifrån dynamiken hur vi var som jury, och den dynamiken som är i Sverige. Vi tog oskulden på vad man får säga och vad man inte får säga. Där är vi inte nu. Nu kan ju alla göra sin lilla tv, folk filmar med mobiler. Tekniken har förändrats enormt. Jag kommer ihåg att vi fick våra kopior på de första programmen på vhs. Förstår du, vhs! Det är en dinosaurie. Det är en annan tid och en annan era, säger hon.
Under sin tid i "Idol"-juryn har hon bedömt personer som i dag har blivit framgångsrika artister. Måns Zelmerlöw, Loreen, Agnes och Darin är några exempel.
– Det är en oerhört stor glädje och tacksamhet att ha varit med om det. Det är helt underbart. Sedan är jag så himla glad över att ha fått jobba både med Loreen och Måns, och sedan att de går och vinner Eurovision på det skadar inte. Man blir ju lycklig, säger Kishti Tomita.
"Idol" har premiär den 21 augusti i TV4.
Fakta

"Idol"

"Idol", som visas i TV4, sändes för första gången 2004. Bland andra Måns Zelmerlöw, Loreen, Darin, Agnes och Danny Saucedo har blivit kända via programmet.

Förra året vann Liam Cacatian Thomassen tävlingen. Då satt Fredrik Kempe, Quincy Jones III och Nikki Amini i juryn. I år består juryn av producenten och låtskrivaren Alexander Kronlund, Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge, som senast satt i juryn 2015. Kishti Tomita gjorde ett inhopp 2014.

Programmet har premiär den 21 augusti i TV4 klockan 20, fredagsfinalerna börjar den 29 september.

Fakta

Kishti Tomita om...

... sitt roligaste ögonblick i "Idol":

– Det är en väldigt bra fråga, hörrudu. Det var ju lite roligt där när han kom in, den där simmaren, och jag började prata japanska med honom. Hans min när jag började prata japanska, den glömmer man aldrig. Och när han säger ”Vad var det som hände?". De var faktiskt här från japansk nationell tv och filmade oss. Min förra man var de också med och filmade, honom i egenskap av aikidomästare och mig i egenskap av "Idol"-jurymedlem. Allt det där visades i japansk tv, och sedan så knöt de ihop det, "Och vet ni, de här två har varit gifta med varandra". Det där gick runt, runt, runt i japansk tv.

... sina förväntningar inför höstens säsong:

– Att de verkligen levererar med hjärta, det är min förhoppning och min förväntning.

Gå till toppen