Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

L vill fråga ut rikspolischefen

Liberalen Roger Haddad vill kalla rikspolischefen till en riksdagsutfrågning om de många dödsskjutningarna. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Liberalerna vill kalla rikspolischef Dan Eliasson till riksdagens justitieutskott för en utfrågning om de många skjutningarna som de senaste dygnen ägt rum i Stockholm, Västerås, Malmö, Uppsala och utanför Tranemo.
Eliasson måste redovisa "en analys av detta allvarliga läge samt vilka åtgärder som vidtas", skriver Roger Haddad, Liberalernas rättspolitiske talesperson, i ett pressmeddelande.
Flera av skottdåden har haft dödlig utgång. En man i 30-årsåldern sköts i fredags kväll ihjäl i Uppsala. Senare samma kväll sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Tensta i Stockholm. På lördagskvällen dödades en man i 25-årsåldern vid en skjutning på en ort i Tranemo kommun.
Gå till toppen