Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De tar över som ungdomsombud i Lund

I juni tog de studenten och nu har de fått jobb. Ida Hein Olsson och Alva Söder har tillträtt som Lunds nya ungdomsombud.

Alva Söder och Ida Hein Olsson.Bild: Privat
– Vi är båda 19 år och har tagit studenten. Vi är vuxna men vet ändå hur det är att vara ung, säger Ida Hein Olsson som tillsammans med Alva Söder valts till ungdomsombud i Lund.
Ungdomsombuden ska stötta Lunds unga i åldrarna 13 till 25 med saker som att skicka in förslag till kommunen och att starta föreningar.
– Jag har länge brunnit för ungas engagemang, att unga röster ska bli hörda. Det finns undersökningar som visar att unga vill vara med och påverka, men de vet inte hur. Därför är ungdomspolitik så viktigt, säger Alva Söder, som tidigare bland annat arrangerat LAN-evenemang.
Ida Hein Olsson ser också sin roll som ombud som en uppgift att nå ut till så många som möjligt.
– Personligen vill jag att kultur i kommunen ska vara tillgänglig för alla, oavsett vem man är och hur ens liv ser ut ska man kunna ta del av kulturella upplevelser, säger hon.
Hur fungerar ni som team?
– Vi ska knyta ihop våra tidigare erfarenheter med detta. Vi kompletterar varandra verkligen, det är en bra stämning här på kontoret, säger Alva Söder.
Gå till toppen