Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Här är kvartetten som måste lyckas i Malmö Redhawks

Andy Miele, Tuukkka Mäntylä, Max Görtz och Niklas Arell.Bild: BILDBYRÅN
Malmö Redhawks kan få några svar i veckan. Efter förlusten mot Pantern kastas man rakt in i CHL – finska Kalpa på torsdag och norska Stavanger på lördag. Tävlingsmatcher light eller träningsmatcher de luxe.
Välj själv.
Hur som helst får Redhawks nyförvärv bekänna färg direkt. Tidigare har jag uttryckt att hålen efter Noah Welch och André Benoit inte blir så himla enkla att fylla. Ilari Filppula och Andreas Thuresson var andra tunga pjäser som försvann.
Welchs förtjänster var pondus och ledaregenskaper. Benoit stod för allroundkvaliteter, föll sällan igenom och sprutade in poäng under säsongsupptakten. Han var ett viktigt instrument i raketstarten.
Filppula och Thuresson nådde båda 33 poäng, vilket inte är att förakta. Finländarens försvarsarbete var inte av toppklass, inte heller skridskoåkningen. Men spelsinnet och de mjuka händerna höll hög SHL-standard. Thuresson var skottvillig, hade viktig tyngd och närvaro när han var påkopplad.
Redhawks nyförvärv är förstås inte stöpta i exakt samma form som de ovannämnda.
Klubben vill nog ändå se att Andy Miele kan styra ett powerplay som Filppula kunde. Amerikanen slungades runt som i en torktumlare mot Pantern. Välkommen till svensk hockey, här åker alla i full fart – upp och ner.
Backen Niklas Arell är grovt skissat en kombination av en skridskostark Benoit och en mindre fysisk Welch. Ska vi gissa att Redhawks klubbledning gärna vill se rörlighet, ett bra förstapass och resolut uppträdande. Konsekvent fysiskt spel.
Rutinerade Tuukka Mäntylä är Redhawks senaste värvning. Den sista pusselbiten – och en av de viktigaste. Den 36-årige backen får en stor roll som han måste hantera. Definitivt vara topp-4 på backsidan. Helst högre upp i hierarkin.
Max Görtz får väl ses som lite av Thuressons ersättare. Powerforward som kan göra 25-30 poäng. Så är nog tanken.
Matcherna mot Kalpa och Stavanger ger en liten fingervisning, men annars är det som vanligt. Ge oss tio SHL-matcher innan vi vet åt vilket håll Redhawks färdas i tabellen.
Men Miele, Görtz, Arell och Mäntylä är en kvartett som måste lyckas.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks i CHL
Gå till toppen