Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kvartalsrapport, Mount Rushmore, Boost, Danmark, Fredrik Persson och lite Hultman

ATG kom med sin rapport för andra kvartalet. Som vanligt var den inledande texten översvallande, men sanningen ser ut att vara en annan.
På sista raden står det –6,5 miljoner.
Där borde ha varit en rejäl vinst för att rädda pengar till Pokalåret.
+ + +
Rushmore Face hade i alla fall Derbyuttagningarnas smartaste namn.
+ + +
För att återknyta till kvartalsrapporten så varnade Benno Eliasson (minns ni ATG’s fd vice vd) för att just när det gäller ATG är siffrorna på sista raden ”ointressanta” eftersom bolaget självt bestämmer utdelningen till sporten. Men jämfört med Q2 2016 så minskade medlen till trav– och galoppsporten med sex miljoner. Och utan medel till sporten inget spel.
+ + +
Fattar ni inte fyndigheten med Rushmore Face. Som ledtråd får ni Mount Rushmore.
+ + +
Känner du någon som spelar Boost? Bloggen gör det inte. Det känns som om Boost håller på att självdö. Undrar hur det går med de pengar som folk lirat på Boost, har för mig att ATG garanterar 50 procents återbetalning.
+ + +
På tal om turmoment i hästspelen. Bloggen minns fortfarande när Hans Ljungkvist, ordförande för Svensk Travsport, kommenterade det nya avtalet med staten och då möjligheten till ”turspel” (januari 2014).
“ATG:s beräkningar säger att de här nya förutsättningarna i ett femårsperspektiv har en potential som kan förbättra totonettot efter skatt med 500 miljoner kronor eller mer per år.
En koll i kvartalsrapporten visar att omsättningen första halvåret var 109 miljoner. 218 miljoner på årsbasis.
En bit från 500 miljoner alltså.
+ + +
I Danmark är det mesta möjligt.
På lördag avgörs det danska Stoderbyt. Där kör Jeppe Juel nr 2 Barolo, tränad av Peter Jensen och ägd av Kenth Eliasson. Nr 1 heter Bikini och körs av Peter Ingves. Det luriga är att Bikini tränas av Jeppe Juel och ägs av Jeppe Juels pappa. Barolo blir nog favorit i loppet medan Bikini räknas som en outsider.
+ + +
Då tar vi det för er obildade.
Mount Rushmore National Memorial, som är det fullständiga namnet, är ett stort område som skapats till minne av de första 150 åren av USA’s historia.
Mount Rushmore är mest känt för de 18 meter höga ansiktena som är uthuggna i graniten. Ansiktena föreställer presidenterna George Washington, Thomas Jeffersson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln.
Fyra ansikten på Mount Rushmore.
Rushmore Face.
+ + +
Hör surr om att utvecklingen av Top7 kommer att presenteras i mitten av september.
+ + +
Kikar lite i programmet till det norska galoppderbyt. Tycker att Tin Man, tränad av Fredrik Reuterskiöld, gör en intressant start men håller nog Higs as a Kite som favorit.
+ + +
Håller en tumme för Bali i det danska travderbyt som körs på söndag. Känner en och annan delägare till den hästen.
+ + +
På tal om galopp. Lennart Reuterskiöld Jr dominerar tränarligan stort. ”Juniors” hästar har tjänat lika mycket som tvåa och trean i ligan (+ en miljon till). Det är annars inte någon tvekan om var den sportsliga kvaliteten finns. Ettan, tvåan, trean, åttan och tian på listan har sin licens på Jägersro. Fyran Niels Petersen har en filial på Malmöbanan.
+ + +
Stefan Hultman är ett fynd. Tillsammans med Lennart Forsgren skapar han en oslagbar kombination som det är en fröjd att lyssna på.
De prioriterar SPORTEN.
Hallå, Skarplöth.
SPORTEN.
+ + +
Fredrik Persson vann både med Ultra Bright och Monark Newmen på Jägersro i onsdags. Därmed har han två chansrika hästar i både svenskt Travderby och Derbystoet.
Undrar om han är skrockfull?
Om bloggen fått rätt uppgifter hade Fredrik kört ifrån sin sommardress och den enda körsvensdress han hade med i bilen var en vinterfodrad regndress. Törs Fredrik verkligen byta ut den dressen när det är dags för Derbyfinaler den tredje september.
+ + +
Fått en inbjudan till en Skånsk Hästnäringsdag den åttonde september. Känns spännande.
+ + +
Fullt ös nu.
Kommande vecka är det tre travdagar och en galoppdag på Jägersro.
Vem som vinner Derbyt?
Svårt, men med nio dagar kvar säger jag Monark Newmen.
Gå till toppen