Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Madamilen en smaklig vandring i goda vänners lag

Efter Petits choux med getostkräm och lökrelish, samt fänkålsgravad lax med dillkräm och syrlig gurka, mår man rätt gott. Det tycker i alla fall Carina Johansson med sällskap på restaurang SMAK:s uteservering.

Lördagens Madamilspremiär i Malmö lockade runt 400 personer till en både maklig och smaklig promenad i det blida sensommarvädret. För 299 kronor fick deltagarna en tiorätters provsmakningsmeny på lika många restauranger, med en promenad eller cykeltur mellan varje rätt.
På Malmö konsthall står kocken Janne Sundkvist och förbereder tallrikar med läckerheter efterhand som matstafettens kunder dyker upp.
Petit Choux med getost och rödlöksrelish samt fänkålsgravad lax med dillkräm och syrlig gurka på restaurang SMAK, var några av de läckerheter som uppskattades av deltagarna i Malmös Madamil.Bild: Lars Brundin
– Vi har redan haft 300 gäster från Madamilen idag, säger han när ett par timmar av evenemanget återstår. Ytterligare ett hundratal läckergommar väntas.
– Det här är en kul idé. Idag har många nya gäster hittat hit, men jag har också sett en hel del som inte har varit här på länge, säger Janne Sundkvist.
På uteserveringen sitter Ann-Margreth Glenn, Niklas Lundin, Svante Björkerling och Carina Johansson och njuter av sol, mat, vin och öl. Åtta av tio stopp är avverkade och av de två som återstår finns en klar favorit:
– Vi tänker avsluta med efterrätt på Mat & chokladstudion/Pastry by Joel Lindqvist, det ser vi verkligen fram emot säger Carina Johansson och får medhåll av de övriga.
Sällskapet tycker att det mesta har varit mycket gott och menyn som helhet väl avvägd. Ett extra plus är att de kunnat beställa ett halvt glas vin eller ett litet glas öl på de restauranger som serverat mat.
Ann-Margreth Glenn, Niklas Lundin, Svante Björkerling och Carina Johansson är så nöjda med lördagens matpromenad att de tänker delta vid nästa tillfälle också.Bild: Lars Brundin
– Jag måste nämna pizzaslicen på Far i Hatten, den var supergod, med getost, zucchini och pistage, säger Svante Björkerling.
– Ja, den var läcker, liksom kycklingleverpatén på Bouchon, tillägger Ann-Margreth Glenn.
Konceptet Madamilen arrangeras av Charlotta Ranert och hennes företag Pink Chili. Urpremiären ägde rum i Vellinge förra hösten. Sedan dess har Madamilen dykt upp i bland annat Lund, Skanör och Höllviken. Lördagens premiär i Malmö kommer att följas upp i höst med ett "Madamilen Italia".
Gå till toppen