Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump kritiseras efter benådning av sheriff

USA:s president Donald Trump har benådat den före detta sheriffen Joe Arpaio, här är de tillsammans under Trumps presidentvalskampanj. Arkivbild.Bild: Mary Altaffer/AP/TT
USA:s president Donald Trump har benådat den frispråkige tidigare sheriffen Joe Arpaio från Arizona. Förra månaden fälldes han för domstolstrots i ett fall om en omskriven invandringslag.
Arpaio, som bland annat har tvingat fångar att bära rosa underkläder och inhyst dem i tältläger ute i öknen, skulle ha fått sitt straff i oktober men blir nu i stället den första personen som Donald Trump benådar.
"Under sin tid som sheriff har han fortsatt sitt livsarbete med att skydda allmänheten mot plågan från brott och illegal invandring", skriver Vita huset i ett uttalande.
Beslutet har lett till kritik från både demokrater och republikaner.
"Trump har auktoritet att fatta det här beslutet, men att göra det nu underminerar hans påstådda respekt för lagen eftersom att Arpaio inte visat att han ångrar sina handlingar", skriver den republikanske senatorn John McCain.
Gå till toppen