Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lommabuktens dag lockade 100 havsentusiaster

Snorkling med våtdräkt, planktonjakt och efterföljande mikroskopstudier var en del av innehållet när marinbiologer bjöd in alla intresserade till en dag i havsekologins tecken.

Det var Malmös Marina kunskapscenter SEA-U som tillsammans med kommunekologer i Lomma ägnade sensommarlördagen åt pedagogiska vattenstudier. Både barn och vuxna fick låna vadarstövlar, håvar och våtdräkter med snorkel och cyklop. Nyfikenheten var stor på vad som egentligen finns under ytan.
Lommabuktens dag lockade både stora och små att förkovra sig i havsmiljöns ekosystem.Bild: Agneta Palmgren
Ett hundratal vetgiriga ville gärna lära sig mera om bland annat salthalter i havsmiljön och om hur plankton och tång ser ut under mikroskop. På eftermiddagen strålade solen dessutom ikapp med alla deltagare som med liv och lust tog sig an de marinekologiska studierna.
Under hösten kommer bygget av det nya 700 kvadratmeter stora marinpedagogiska centret på Ribersborgsstranden i Malmö att bli färdigt. SEA-U Marint kunskapscenter flyttar in och den 11 oktober planeras högtidlig invigning.
SEA-U Marint kunskapscenter startade som ett projekt 2005 och har sedan 2007 haft utbildningsverksamhet i samarbete med Malmös skolor. Nu får man möjlighet att bedriva all verksamhet med det nya centret som bas.
Malmös skolor kan boka in sig för gratis halvdagsutbildningar och under sommarmånaderna kommer centret att ha öppet hus för alla intresserade. Dessutom planeras föreläsningar och andra gratis aktiviteter under vissa kvällar och helger.
21-22 oktober är allmänheten välkommen på öppet hus till anläggningen, som ligger bredvid handikappbadet.
– Det känns helt underbart att vi nu får flytta in i det nya centret, säger Agneta Palmgren, verksamhetskoordinator och ekonomiansvarig för SEA-U Marint kunskapscenter.
Gå till toppen