Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Trädgård

Smarrigt och enkelt med zucchini – ett överflöd i egna odlingen och billig i grönsaksdisken. Här får du tipsen och recepten

Det finns inget roligare än lättodlade grönsaker i den egna trädgården. Squash eller zucchini (kärt barn har många namn) är just en sådan tacksam grönsak. Under slutet av sommaren när det är säsong för zucchinin kan det till och med bli lite för mycket av det goda. Men vi har tipsen och recepten:

Zuccini

Bild: Peter Frennesson

Annons

Zucchinin påminner om gurkan (också en lättodlad grönsak) men den fastare konsistensen gör att den lämpar sig bättre i matlagning. Både blommorna och frukten, som innehåller en hel del nyttiga ämnen, kan ätas. Enklaste sättet att ta vara på zucchini som inte ska tillagas på en gång är att tärna upp och frysa in. Perfekt att ta fram till höstens olika grytor, pajer och soppor. Zucchinin är till exempel en given ingrediens i den franska grönsaksgrytan ratatouille.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy