Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sov godare – med smarta appar i mobilen

Allt fler svenskar har sömnproblem, och intresset för sömnappar i mobilen växer. Vi har testat sex gratisversioner som med hjälp av avancerad sömnanalys ska få oss att sova bättre. Men oberoende experter är inte övertygade.

Om du exempelvis bestämmer att du ska upp mellan halv sju och sju kan appen starta larmet när du sover ytligast, vilket gör det enklare att vakna.Bild: Adobe stock
Enligt Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet har sömnproblemen fördubblats de senaste 30 åren. Det finns med andra ord en enorm marknad för sömnhjälpmedel, och intresset för sömnappar växer. En sömnapp innehåller flera olika funktioner. Den kan exempelvis spela upp lugnande musik eller vågskvalp när vi ska somna, och med hjälp av dagboksfunktioner kan du analysera vad det är som får dig att sova dåligt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen