Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mjukvaruchef är Skånes nästa stjärna – får stipendium värt 325 000 kronor.

För fjärde året utses ”Nästa skånska stjärna”, ett stipendium som i år delas ut av EFL Executive Education vid Ekonomihögskolan i Lund, HD-Sydsvenskan och Utbildning.se. Årets vinnare är Azadeh Pourjanaki från Lomma, som får en Executive MBA-utbildning värd 325 000 kronor.

Azadeh Pourjanaki och Henrik Lundgren, vd för EFL.Bild: MRS C - Malena Carlström
Azadeh Pourjanaki har mångårig erfarenhet från en lång rad chefspositioner med framförallt operativa roller. Enligt juryn har hon i sin karriär visat att hon har vad som krävs för att ta sitt ledarskap till nästa nivå.
Därför prisas hon nu med en Executive MBA-utbildning (executive master of business administration) hos EFL Executive Education i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.
Stipendiet stiftades av EFL och HD-Sydsvenskan, och i år finns även Utbildning.se med som partner. Syftet med priset är att främja ett balanserat och jämställt näringsliv.
Utbildningen är utformad för högre chefer med en längre karriär bakom sig, och med de kommande studierna i bagaget hoppas juryn att Azadeh Pourjanaki ska göra stora avtryck i det skånska näringslivet.
– Det känns helt fantastiskt. Det här har jag länge velat göra och jag ser verkligen fram emot kursstarten. Utbildningen börjar 19 september och två dagar senare fyller jag 41 år, så stipendiet är den bästa presenten jag kunde få, säger Azadeh Pourjanaki.
Hon är ingenjör i grunden och sedan ett halvår tillbaka jobbar hon som division manager på Lundaföretaget Consafe Logistics som utvecklar logistiklösningar. Tidigare har hon även lång erfarenhet av olika chefspositioner på Sony Ericsson och Telenor.
Vilka förväntningar har du på utbildningen?
– Jag har varit i kontakt med tidigare stipendiater. Alla är extremt positiva till utbildningen och säger att det har gett dem nya insikter och perspektiv. Jag är också övertygad om att stipendiet ger mig en god möjlighet att kunna kombinera ledarskap och affärsutveckling, och det är frågor som jag verkligen brinner för, säger Azadeh Pourjanaki.
Läs också Nyexaminerad stipendiat siktar mot fortsatta karriärssprång
Vad är tjusningen med ledarskap?
– Man jobbar med människor och får vara med och stötta dem i deras utveckling. Det finns inget mer givande än att se sina medarbetare blomma i arbetslivet, att få vara delaktig i den resan, säger Azadeh Pourjanaki och fortsätter:
– En annan rolig del med ledarskap är att kunna påverka bolagets utveckling. Jag är en extremt resultatorienterad person, och tycker det är stimulerande att få vara med och göra skillnad ända ner till sista raden i resultaträkningen.
Fakta

Tidigare vinnare av ”Nästa skånska stjärna”

2014: Maria Rang

2015: Linda Danielsson

2016: Irina Åström

2017: Azadeh Pourjanaki

Gå till toppen