Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tonårig flicka anhållen för kidnappning under vapenhot

En sjuttonårig flicka är misstänkt för att ha hjälpt till att röva bort och pressa en man i 30-årsåldern på pengar. Fler inblandade jagas.

Brottet ska ha begåtts mellan klockan 18 och 19 i söndags. Det är en uppseendeväckande radda brott som listas: Människorov, grovt rån, försök till grov utpressning, övergrepp i rättssak och brott mot vapenlagen.
De misstänkta är flickan, född år 2000, samt en två år äldre man, född 1998. Flickan misstänks för medhjälp till ett par av brotten.
Av uppgifter från polisen framgår bara det mest grundläggande. Åldern på de misstänkta, att de ska ha begått brotten mot en man som är i 30-årsåldern, och så brottstiderna. Samt att brottet begåtts i centrala Malmö.
– Det finns fler personer som är involverade och därmed är det en stark kollusionsfara. Nej, jag vill inte säga mer än det du redan vet, säger åklagare Kristina Amilon till Sydsvenskan.
Kollusionsfara – det är att de medmisstänkta riskerar att fixa fram alibi eller fejkade vittnesmål för att rädda de misstänkta.
Benar man upp enbart brottsrubriceringarna framgår det att de två misstänkta ska ha hotat offret med vapen, tagit pengar från honom och försökt pressa honom på ännu mer.
Hela tiden medan han varit i deras våld. Dessutom ska de ha sagt till honom att inte gå till polisen.
Sammantaget är det en brottskatalog som ger mångåriga fängelsestraff vid fällande dom.
Det ligger nära till hands att det hela varit en slags fälla – att mannen lurats till ett möte under falska förespeglingar. Han behöver inte ens ha vetat flickans ålder. Och därpå blir han bortrövad och hotad. Liknande brott har inträffat flera gånger tidigare. Särskilt via annonsering på internet.
Men att det skulle röra sig om den typen av blåsning vill inte Kristina Amilon kommentera.
Advokaten för den ene av de misstänkta, Johan Fredriksson, vill inte ens gå med på att han blivit utsedd till försvarare av Malmö tingsrätt.
De misstänkta är anhållna för brotten och kan hållas inlåsta till på onsdag innan de antingen måste släppas eller begäras häktade.
Fotnot: Artikeln är korrigerad vad gäller brottstiden.
Gå till toppen