FCR

LB07-stjärnan: Jättekul att få vara med om

LB07 stred tappert, men förlorade derbyt trots att man gjorde en stark insats. – Respekten som vi hade i förra derbyt hade vi släppt, sa anfallaren Mia Persson.

LB07:s Mia Persson och Rosengårds Sanne Troelsgaard Nielsen.Bild: Christian Örnberg
Mia Persson var med och lanserade derbyinitiativet på upptaktsträffen i våras. På onsdagen stod hon i centrum igen.
– Det var jätteroligt, men jag var nervös igår, idag och i natt. Det har varit svårt att slappna av. Men det kändes att det släppte när matchen väl var igång, sa hon efter matchen som lockade 7825, tredje största publiksiffran i damallsvenskan genom tiderna.
På planen var det ett LB07 som hade växt in i den allsvenska kostymen och uppträdde mer självsäkert den här gången. Det fanns ett annat självförtroende i passningsspelet och man vek inte ner sig på mittfältet trots att man ställdes mot landslagsduon Caroline Seger och Hanna Folkesson.
– Vi vågade stå lite högre, sätta lite mer press. Vi tog tag i takt pinne mer, sa hon och menade att det var en del flyt som saknades för att man skulle kunna besegra Rosengård.
– Vi är nära när vi är som bäst, men väldigt långt ifrån när vi inte är det.
Det var ingen tveksamhet om att det var Mia Perssons största match i karriären och hon hyllade alla kring det.
– Ett fantastiskt arrangemang och engagemang. Jättekul att få vara med om.
Nu väntar vardagen på Limhamns ip igen, men hon hoppas att man med onsdagens match presenterat sig för en större publik.
– Vi får hoppas att vi kan slå publikrekordet nästa år istället om vi klarar oss kvar och då har ambitionen att komma ännu högre. Då hade det kunnat bli en ännu tajtare fajt. Det hade varit kul.
Läs alla artiklar om: Fotboll: LB07-FC Rosengård
Gå till toppen