Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

LB07-tränaren: Otroligt stolt över tjejerna

LB07-tränaren Sven Sjunnesson var stolt över sitt lag trots förlusten.
– Otroligt stolt över tjejerna som kämpade i 90 minuter och stod upp, sa han.

LB07:s tränare Sven Sjunnesson.Bild: Christian Örnberg
Nykomlingen lyckades pressa storlaget ända fram till slutminuterna.
– Dessutom genom att spela en fin fotboll. Vi tjongade inte utan spelade boll. Jag hoppas att vi visat att vi hör hemma i damallsvenskan, sa Sven Sjunnesson som kände sig lite begränsad i den nya inramningen där två klackar hejade på sina lag friskt under slutdramatiken.
– Det negativa var att spelarna inte hörde mig, men det var kanske bra. Jag fick inte ut mina budskap på slutet när jag ville flytta fram mer folk, men det var väl jag som var dåligt förberedd där, ursäktade han.
LB07 nådde ingen kvittering och Rosengård tog hem derbysegern.
Storlaget har tappat flera nyckelspelare under sommaren och hade för kvällen Lotta Schelin och Lina Nilsson på skadelistan.
– Insatsen visade var vi står som lag. Vi har inte helt hittat sättet som vi vill spela, sa FCR-tränaren Jack Majgaard Jensen som också tyckte att cupfinalen i söndags såg ut att sitta lite i benen på flera spelare.
Det var en vinnare som var lite missnöjd och en förlorare som såg positivt på framtiden.
LB07 har 17 poäng vilket räckte till nytt kontrakt förra säsongen, men nu är det tätare i botten.
– Jag tror att vi måste upp i 23, 24 poäng, men efter den här matchen känner jag att vi är på gång och kan ta de poängen, sa Sjunnesson.
Läs alla artiklar om: Fotboll: LB07-FC Rosengård
Gå till toppen