Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Masar avgjorde Malmöderbyt inför storpublik

Det var ett pålitligt par som avgjorde Malmöderbyt inför storpubliken, 7825. Ella Masar McLeod satte det avgörande målet och hennes fru Erin McLeod såg till att vara framspelare och en vägg i målet.

Ella Masar.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
FC Rosengård har inte släppt in något mål sedan den 25 maj och trots att LB07 växlade upp ordentligt efter Ella Masar McLeods ledningsmål i den 58:e minuten kunde serietvåan hålla tätt bakåt ytterligare en match, vilket var den sjunde raka.
Rosengårds mål i andra halvlek tände både LB07 och dess publik som fick inramningen på Swedbank stadion att växa och nerven i matchen att bli ännu mer närvarande.
– Det var en fantastisk stämning här och jag måste också ge en stor eloge till LB07 som jag tycker stod för den bästa insats jag sett hittills i år, sa FC Rosengårdsmålvakten Erin McLeod som var en speciell segerregissör i derbyt.
Inte nog med att hon höll nollan bakåt. Hon var också den som assisterade till målet när hon hittade Ella Masar McLoed med en långboll som friställde anfallaren med LB07:s målvakt Josephine Frigge. Vid avslutet gick hon till höger och kunde slå in bollen i tomt mål.
– Det var min första assist, sa Rosengårdsmålvakten.
– Jag har sagt till henne att om hon ser att jag har ett läge så ska hon skicka bollen och i dag hade vi tur med studsen, konstaterade målskytten som passade på att göra en klassisk målgest och kasta sig på knäna när hon för kvällen spelade på riktigt gräs.
Passande nog fanns Rosengårdsklacken just i den delen av arenan.
Målet var hennes nionde för säsongen och det gör henne till lagets flitigaste målskytt.
Det var också Ella Masar McLeod som stod för de flesta av Rosengårds farligheter i den första halvleken där hon hade ett avslut som räddades på mållinjen.
Att få flytta in på Malmö stora fotbollsarena och spela inför den tredje största publiksiffran i damallsvenskans historia fick henne att njuta.
– Verkligen häftigt. Jag har spelat en gång mot Portland i USA inför 21 000 åskådare, men inför 7000 i den här arenan tycker jag ger samma känsla. LB07 hade säkert mer fans här i dag men jag tyckte ändå att det skapade en härlig miljö för oss också. Jag hoppas MFF:arna har tittat och sett att de kan bli en del av oss också.
Segern i derby såg till så att Rosengård är bäst i stan, men man ligger fortfarande tvåa i serien även om man med segern tog in ytterligare poäng på ledande Linköping.
– Tre poäng var viktigt, men det gäller att fortsätta att vi vinna de kommande två matcherna mot Vittsjö och Linköping, sa kvällens derbyhjälte som menade att man annars är tillbaka i samma läge.
Segern i derbyt visade vägen mot en höst som innebär ett guldrace med Linköping.
Gå till toppen