Malmö

Flera skott avlossade på Lönngatan – man skadad

På onsdagskvällen skottskadades en man i 50-årsåldern på Lönngatan. Han fördes med ambulans till sjukhus, men var inte allvarligt skadad. Enligt ett vittne som Sydsvenskan talat med avlossades flera skott.
– Jag uppfattade det som han ville ta kål på den här snubben, säger vittnet.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom klockan 21.36. På plats hittades en skottskadad man i 50-årsåldern.
– Vi har spärrat av platsen på Lönngatan som vi tror är en trolig brottsplats. Tekniker är på väg dit, sa Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral, kort efter larmet.
Polisens vapenhund var på platsen, rapporterade vår fotograf Patrick Persson.
Bild: Patrick Persson
Sydsvenskan har talat med ett vittne som bor i området. Vittnet hörde flera skott avlossas och hur någon ropade på hjälp. Vittnet tittade ut och såg hur en maskerad person i svarta kläder avlossade ytterligare ett till två skott in i en trappuppgång.
Gärningsmannen försökte sedan ta sig in i trappuppgången.
– När han inte fick upp dörren klättrade han över staketet och cyklade iväg, berättar vittnet.
Vittnet tog sig till den skadade mannen. Det gjorde även flera andra som bor i området.
– Han var skärrad och blödde från ansiktet och sa att jag skulle ringa polisen.
Akuten spärrades av efter skottlossningen.Bild: Patrick Persson
Enligt vittnet hade mannen dock inte blivit skjuten i ansiktet, utan möjligtvis slagit sig på något sätt och därför börjat blöda där.
Senare bekräftade polisen att mannen skottskadades, men att han inte var allvarligt skadad. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.
– Jag uppfattade det som han ville ta kål på den här snubben. Man skjuter inte bara någon om det skulle vara ett rån. Han hade bara en kasse med några öl i, så det känns som han [gärningsmannen] visste vem han letade efter, säger vittnet.
Enligt Mats Attin, inre befäl vid polisen, ska mannen träffats i armen och möjligtvis i en hand. Den skjutne ska inte vara kopplad till gängkriminalitet, enligt Mats Attin.
Har man hittat något av intresse på platsen?
– Tomhylsor och sådant har man hittat ju, men inget annat som leder oss till en gärningsman, säger Mats Attin.
Efter skottlossningen åkte polisen till akutmottagningen för att ”hålla en hög säkerhet för sjukhuspersonal och den skadade”, skriver de på sin hemsida.
– Den [akutmottagningen] är avspärrad enligt rutin och det gjorde vi direkt. Det ska vara lugnt på platsen, säger Fredrik Bratt.
Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Skjutningar i Malmö 2017
Gå till toppen