Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

E-handelsföretag från Bjärred expanderar i Europa

Zidcore ska sälja träningsmaskiner i Storbritannien, Tyskland och Österrike.

Zidcore AB har sitt lager i Bjärred.Bild: Jenny Leyman
E-handelsföretaget Zidcore driver nätbutiker inom fyra affärsområden: boende, yrkeskläder, släpvagnar och fitness. Hittills har försäljningen varit inriktad på Sverige, Norge och Danmark och det senaste året har företaget haft en organisk tillväxt på 36 procent.
Läs mer: Snabbväxande e-handelhus siktar på gasellpriset
– Fitness har gått väldigt bra i alla de tre länder där vi finns. Den delen rullar vi ut i Storbritannien och i Tyskland och Österrike under hösten, säger Christian Ekman, marknadschef och en av grundarna av Zidcore.
Zidcore AB, med säte i Bjärred, är ett snabbväxande e-handelshus. Christian Ekman är en av de tre delägarna.Bild: Jenny Leyman
Han och hans kollegor räknar med kunna bli bland de marknadsledande i de nya länderna eftersom Norden ligger före dessa marknader när det gäller e-handel inom fitness.
– För oss är det två jättemarknader. Vi kommer att mångdubbla mängden potentiella kunder.
Lagret kommer även fortsättningsvis att ligga i Bjärred.
Fakta

Om Zidcore

• Affärsidén bygger på att pressa priserna lägre än konkurrenterna med vidmakthållen god marginal genom stora inköpsvolymer.

• Grundades 2012 i Bjärred.

• Omsätter 74 miljoner (april 2017) och sysselsätter drygt 10 personer.

Gå till toppen