Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kritiserat ryssmöte innehöll "donationer"

Mötet mellan personer ur Donald Trumps kampanj och den ryska regeringsanknutna juristen Natalia Veselnitskaja under 2016 innehöll ordet "donationer".

Paul Manfort var Donald Trumps kampanjchef. Arkivbild.Bild: Matt Rourke
Därefter nämndes den republikanska valkommittén, RNC. Det skriver NBC News som via källor med insyn tagit del av den förre kampanjchefen Paul Manaforts minnesanteckningar från mötet.
Det framgår inte av NBC:s rapportering varför Manafort skriver donationer, men enligt amerikansk lag är det olagligt för utländska representanter att donera medel till val i USA.
På mötet som ägde rum i Trump Tower i New York i juni 2016 antecknade Manafort på sin mobiltelefon. Anteckningarna har lämnats över till de kongressutskott som granskar frågan och till den särskilde åklagaren Robert Mueller, enligt NBC.
Mueller utreder eventuella kontakter mellan Donald Trumps presidentvalskampanj och Ryssland.
Mötet 2016 leddes av Donald Trumps ena son, Donald Trump jr. Även svärsonen Jared Kushner närvarade. Den inledande förklaringen till varför mötet hölls med den ryska juristen var att man skulle diskutera ett program om adoptioner av ryska barn till USA.
Det har senare avslöjats av New York Times att Trump jr gick med på mötet eftersom han lovades information som kunde skada presidentkandidaten Hillary Clinton.
FBI genomförde även den 26 juli en gryningsräd mot Paul Manaforts hem där de letade upp skattedokument och utländska bankdokument.
Gå till toppen