FCR

Lätt lott för FCR - men Sjögran varnar för rumänskorna

FC Rosengård fick en lätt lott i Champions League. Men Therese Sjögran höjer ett varningens finger för Cluj. ”Det finns inga dåliga lag på den här nivån längre”, säger Rosengårds sportchef.

FC Rosengård är förstås storfavorit mot rumänska Cluj. Allt annat än avancemang i oktober får betraktas som en rejält svenskt fiasko.
Men Rosengårds sportchef höjer ändå ett varningens finger.
- Det känns bra, det kunde ju ha blivit Chelsea exempelvis. Men ska inte säga för mycket. Vi har inte den bästa kollen på dem, men det är ju trots allt det bästa laget i Rumänien med många landslagsspelare, säger Therese Sjögran.
Rumäniens landslag är dock inte mycket att hänga i granen. Laget har aldrig kvalat in till en stor turnering.
Närmast väntar ett inte helt lätt jobb för Therese Sjögran med att kartlägga Cluj.
- Vi brukar ju åka och se en match i ligaspelet med våra kommande motståndare i Champions League. Vi får se om vi kan få in det i planeringen denna gång, men det är verkligen vår ambition, säger Rosengårds sportchef som även välkomnar den ekonomiskt relativt behagliga bortaresan.
- Man kan flyga direkt till Cluj från München, så det är bra.
Ifjol slog FC Rosengård ut isländska Breidablik och tjeckiska Slavia Prag innan det blev respass mot Barcelona i vårens kvartsfinalmöte. FCR föll med totalt 0–3 efter 0–1 hemma och 0–2 i returen.
Vad tar ni för lärdomar?
- Att det inte finns några dåliga lag på den här nivån längre. När vi fick Barcelona tyckte många att det var en perfekt lott, men vi ställdes mot ett varierat och passningsorienterat lag. Så även om vi inte vet så mycket om Cluj tänker vi inte underskatta dem.
Hur ser era Champions League-ambition ut denna gång?
- Vi vill ju gå vidare så att vi får spela kvartsfinal till våren. Det är ett realistiskt mål. Sen handlar det ju om lottningen också. Många av de oseedade lagen kan ju slå de seedade. Men ser man till vår trupp så ska det gå, säger Therese Sjögran.
I övrigt gläds Therese Sjögran åt att allt fler europeiska storklubbar med framgångsrika herrlag nu även satsar på damsidan. Flera anrika klubbar har för första gången damlag med i sextondelsfinalerna.
- Känns som förändringarnas tid är här. Det blir spännande att se hur Atlético Madrid, Ajax, Fiorentina och Paok står sig.
Vem ser du som favorit i turneringen?
- Lyon. De har ett otroligt lag i år igen.

Champions League

De seedade lagen inleder på bortaplan den 4 eller 5 oktober*. Returerna spelas den 11 eller 12 oktober.
Apollon–Linköping, Stiarnan–Rossijanka, Fiorentina–Hjørring, Montpellier–Zvezda, Kazygurt–Glasgow, Gintra–Zürich, Atlético Madrid–Wolfsburg, LSK Kvinner–Brøndby, Ajax–Brescia, St Pölten–Manchester City, Chelsea–Bayern München, Minsk–Slavia Prag, Medyk Konin–Lyon, Paok Thessaloniki–Sparta Prag, Olimpia Cluj– Rosengård, Avaldsnes–Barcelona.
*FC Rosengård hoppas ha speldatum färdigställt i början av nästa vecka.
Läs alla artiklar om: Fotboll: FCR i Champions League 2017
Gå till toppen