Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Tiggeri lyfter ingen från fattigdom, det bevarar fattigdom.”

Styrande politiker med olika partibeteckningar har de senaste decennierna visat en påfallande oförmåga att hantera inflödet av utländska tiggare. Det skriver Anders Cnattingius och Henrik Thorsell, företrädare för Liberalerna i Vellinge.

Den politiska majoriteten i kommunen hoppas kunna stoppa tiggeriet i fyra centrala områden i Vellinge, Höllviken och Skanör.Bild: Björn Lindgren /TT
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
I tisdags röstade vi Vellingeliberaler för att förbjuda tiggeri i delar av kommunen. Frågan kom upp i kommunstyrelsen och vi har sedan en längre tid varit överens med våra moderata kollegor om att kommunen måste agera mot tiggeriet. Spåren förskräcker i de kommuner där de styrande valt att passivt åse utvecklingen. Vi tänker inte låta Vellinge kommun hamna i samma situation som socialdemokratiskt och miljöpartistiskt styrda Malmö och Lund där till exempel kåkstäder har funnits under en lång tid.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen