Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Att sätta upp stängsel runt sjukhusen riskerar att göra mer skada än nytta."

Den kommande veckan ska vi besöka akutmottagningen i Malmö för att prata med de anställda och höra hur de tycker att vi ska förbättra säkerheten på akutmottagningarna. Det skriver de två socialdemokraterna Henrik Fritzon, ordförande i Region Skånes styrelse, och Joakim Sandell, regionråd och ordförande i sjukvårdsnämnd Sus.

Akuten i Malmö. Alla goda krafter behöver samlas för att se till att sjukvården blir en fredad zon, skriver artikelförfattarna.Bild: Patrick Persson
Sjukhusen ska vara trygga för alla, såväl för personal som för patienter och anhöriga. Hot, våld och trakasserier ska inte få förekomma på sjukhus och vårdcentraler. Bästa sättet att förbättra tryggheten är att ta vara på medarbetarnas och patienternas synpunkter. Inte att satsa på gated hospitals, inhägnade sjukhusområden, som de två moderaterna Carl Johan Sonesson och Stefan Lamme föreslår (Aktuella frågor 24/8).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen