Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Händemark tror på Redhawkslyft: ”Vi är tajtare”

Redhawkstränaren Peter Andersson ville ha en bättre inställning inför CHL-mötet mot Kalpa. Och det fick han.

Fredrik Händemark svarade för 4-0 när Redhawks tog en enkel CHL-seger. Händemark är en av spelarna som tränaren Peter Andersson hoppas speciellt på inför den här säsongen.
6-2 och revansch från bortaförlusten. Tredje segern av fyra möjliga i CHL-spelet och ett stort steg mot vidare avancemang när oktoberspelet tar vid.
– En skön seger och nu är vi med i gruppen. Det var fokus och effektivitet från start och fullföljer ganska bra. Ett steg i rätt riktning, tyckte Redhawkstränaren.
1 538 kom till Malmö isstadion för att se det andra internationella mötet på tre dagar.
En som trivdes var Fredrik Händemark. Det var bara någon säsong sedan som han hade den här hallen som hemmaplan med Pantern.
– Sett till hela matchen var det här vår bästa match av de fyra. Det har varit grymt kul med CHL, inte minst den lilla road trippen med två bortamatcher i början. Att få bo på hotell och få ihop gruppen lite grann, sa Fredrik Händemark.
Han satte 4-0 till Redhawks i början av den andra perioden. Redhawks inledde starkt med snabba mål och ledning direkt med 3-0 i första perioden.
Frederik Storm i kamp med Kalpas målvakt Dennis Godla.Bild: ANDERS BJURÖ
Det flöt iväg till en enkel seger.
– Synd bara att det inte varit mer publik. Den här gången var alla redo från början och vi visade många bra lösningar i spelet, sa Händemark.
Nu är första delen av CHL-gruppspelet avverkad. I nästa vecka väntar Karlskrona i SHL-genrep innan det är dags för rivstart på seriespelet med derbyt mot Rögle i Arenan om två veckor.
– Det kan inte börja bättre, menade Fredrik Händemark.
Tränare Andersson har varit kritisk emellanåt kring sitt lags prestationer i CHL. Men lagkompositionen börjar sätta sig och det var, sett över 60 minuter, den bästa CHL-matchen som Redhawks svarat för.
– Vi gör mål igen och det var skönt. Starkt både offensivt och defensivt, sa Andersson.
Andy Miele är publikfavorit.Bild: ANDERS BJURÖ
Andy Miele och Rhett Rakhshani har målproduktionen igång och kan tillsammans med Robin Alvarez bli en förstaline som ska producera.
Peter Andersson hoppas att fler spelare ska stiga fram och ta för sig. Och han tror inte minst på Händemark som en spelare att leda laget och ta ansvar.
24-årige Händemark har ingenting emot förhoppningarna.
– Nej, jag vill bli en bättre spelare och vara ett gott exempel i laget.
Förra säsongen nådde han landslaget och han vill etablera sig på en högre nivå – liksom Redhawks säsongen 2017/18.
– Jag tycker vi har en bra grupp, lite tajtare än förra säsongen. Åldersmässigt passar vi bättre ihop på något vis. Det ser jag som den stora skillnaden. Det är tidigt på säsongen, men det är inte fel att ha en del förhoppningar, menade Händemark.
Läs alla artiklar om: Redhawks i CHL 2 september
Gå till toppen