Lund

Hon är Skånes bästa lärare

Religions- och svenskläraren Lisa Nurmi har utsetts till "årets lärare i Skåne". På måndag firas hon vid Sveriges Lärargala i Stockholm.
– Jag är så glad. Tack alla mina fina elever, säger hon.

Lisa Nurmi är Skånes bästa lärare.Bild: Ingemar D Kristiansen
Lisa Nurmi arbetar på gymnasieskolan Thoren Innovation School på Warholms väg i Lund och det är eleverna på denna skola som har nominerat henne till utmärkelsen som instiftades för några år sedan. En jury har sedan valt ut henne som Skånes representant.
En elev motiverar nomineringen så här:
"Hon är en stor förebild och så otroligt begåvad, samtidigt så brinner hon för de mjukare frågorna vilket gör henne till en så bra lärare. Genom alla de år hon arbetat som lärare har hon hjälpt så många elever och verkligen väglett dem till en bättre framtid. Jag skulle inte kunna tänka mig en bättre lärare."
– Jag blir glad och rörd. Det är så härligt att de tycker så, säger Lisa Nurmi som tackar eleverna på Instagram med orden: "utan er är jag inget".
Lisa Nurmi kommer från Halland och gick i gymnasiet i Falkenberg.
– Jag gillade att gå på gymnasiet och svenska var mitt favoritämne. Direkt efter examen 2011 som gymnasielärare flyttade jag till Lund eftersom det var här jag fick jobb.
Vad har du för trick i klassrummet?
– Flexibilitet och variation är viktigt. Det går inte att ha samma undervisning för alla, man måste anpassa sig efter den grupp som man har framför sig. Men framför allt tycker jag om mitt yrke och jag tror att det lyser igenom.
Vad är det svåraste med att vara lärare?
– Att hitta undervisningsformer som passar alla – det är svårt.
Om bara två veckor lämnar Lisa Nurmi Thoren Innovation School för att i stället arbeta på Vipan.
– Jag har trivts fantastiskt bra men nu har jag varit här i sex år. Det är därför dags för en ny utmaning.
Gå till toppen