Inside Redhawks

Offensivt kraftverk men ibland defensiv huvudvärk för Redhawks

Bild: BILDBYRÅN
Malmö Redhawks uppträdande hittills under säsongen har skvallrat om att det finns ett offensivt kraftverk som kan kopplas till lagmaskinen.
Mot Kalpa var det stundtals fullt blås framåt.
Det gav en vinst med 6–2.
För Redhawks var det tredje raka CHL-vinsten och vägen till avancemang från gruppspelet ligger öppen som en raksträcka i New Mexico.
Plumpen i CHL-protokollet var kollapsen mot Kalpa i Finland, då en ledning med 4–1 förvandlades till 4–6.
I returmötet i Malmö tog Redhawks inte kommandot direkt. De första minuterna var snudd på lika skakiga som mot Stavanger, men sedan rullade det på.
Redhawks fick i gång powerplay.
Tre mål i numerärt överläge genom Andy Miele, Fredrik Händemark och Rhett Rakhshani.
Snyggaste målet stod den danska duon för. Frederik Storm briljerade med ett tekniskt nummer och passning över centrallinjen till Nichlas Hardt – som med en golfswing dunkade upp pucken i krysset.
Offensiven i all ära. Ett gott försvar är bästa grunden till anfall. Oscar Alsenfelt svarade för flera starka räddningar och skänkte trygghet åt försvarsspelet.
Det behövs.
Alltjämt finns det en tendens att överarbeta, söka svåra lösningar och bjuda på en överdos av kreativitet.
Av de tre backförvärven syntes det klart vilken nytta Redhawks kan få av Niklas Arell. En rörlig vägspärr av betongmodell är alltid bra att ha för att få stopp på rusningstrafiken.
För Tuukka Mäntylä var det ett litet fall framåt. Men 36-årige veteranen har ännu inte visat kvaliteter som motsvarar hans KHL-meriter. Han ser inte helt bekväm ut och behöver höja sig. I alla fall om han ska vara topp-4 bland backarna.
Förväntningarna på Anton Mylläri är förstås lägre. Den forne supertalangen skulle på förhand säkert inte rankas som mycket mer än en medelgod allsvensk back, han var trots allt med om att trilla ur den näst högsta serien i våras med Västerås.
Men han har vuxit vecka för vecka i Redhawks. En rätt bastant kropp plus fin skridskoåkning för sin storlek, gör att grundförutsättningarna är relativt goda.
Mot Kalpa ökade sjundebackens Anton Mylläris istid när Jens Olsson förvann ur matchen.
Mylläri orsakade mer eller mindre ett av målen, men SHL-kostymen börjar ändå passa. I alla fall för att vid behov kunna spela på sex backar.
Mylläri är onekligen ute på en spännande resa.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks i CHL
Gå till toppen