Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Läsartext: Ovärdigt att använda retoriska skamgrepp

Debatten om Staffanstorp har bland annat handlat om skolorna.Bild: Lars Brundin
Jag anser det ytterst allvarligt att ledande företrädare för Alliansen samt kommunstyrelsens ordförande i sin replik på min debattartikel i SDS beskyller en enskild kommuninvånare, förälder och föreningsaktiv ungdomsledare för bitterhet, osanningar och förvanskade av fakta. Detta samtidigt som man paradoxalt nog hävdar att debattnivån är låg. Detta är ovärdigt och oseriöst.
Läs mer: Skolsatsningarna har höjt elevernas kunskaper
Utifrån dessa insinuanta personangrepp och retoriska skamgrepp undrar jag vem det är som egentligen har en låg debattnivå? Att låta påskina saker om mig som person istället för att ägna sig åt en saklig diskussion är ett riktigt lågvattenmärke, förmodligen orsakat av bristen på riktiga argument. Alliansföreträdarna borde inse att en levande debatt är viktig för demokratin och utvecklingen i en kommun. En så pass ”låg debattnivå” från de ledande Alliansföreträdarna gynnar sannolikt inte Staffanstorps utveckling. Troligtvis uppskattas det inte heller av de kommuninvånare som värnar en fri debatt.
Slutligen konstaterar jag att Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet fortsätter att blunda för de faktiska realiteterna i sin gemensamma replik. Istället fortsätter partierna att ägna sig åt skönmålande beskrivningar av sakernas tillstånd. För oss som verkar och lever i verkligheten är det en gåta att de styrande ständigt ägnar sig åt att hävda sin egen förträfflighet och förnekar det uppenbara.

Magnus Wibäck

Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen