Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård rasade efter bortdömt Seger-mål: "Kalle Anka-domarsystem"

FC Rosengård rasade mot domaren sedan de tappat segern mot Vittsjö. – Deras insats kan avgöra mycket och idag tycker jag att det gjorde det, sa lagkaptenen Caroline Seger.

Rosengård lyckades inte hålla undan och tappade poäng i toppstriden.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bara 2–2 i allsvenska mötet med Vittsjö släckte Rosengårds åtta matcher långa segersvit.
Det såg också till så att Linköping försprång i tabelltoppen växte till fyra poäng och att det inte räcker med en seger i det kommande toppmötet för att Rosengård ska kunna gå om.
Sättet som Rosengård släppte initiativet i matchen i andra halvlek när man tappade 2–0 till 2-2 visade sig i en kollektiv besvikelse.
Frustrationen över att laget ändå inte lyckades vinna till slut ändå riktades mot domaren.
Den mest omdiskuterade situationen efter matchen handlade om Caroline Segers målnick som aldrig dömdes som mål i slutminuterna av matchen.
– Efter nicken står jag bakom mål och ser hur hon [målvakten] står inne i målet. Då är bollen inne. Sedan är det inte kameror från alla vinklar i damfotbollen och det är svårt att se det, men nu spelar det ingen roll för det är redan färdigt, sa en nedstämd lagkapten efter poängförlusten.
Tränaren Jack Majgaard Jensen var rasande och menade att domarna med deras misstag avgör allsvenskan.
– Det är inte bara i den här matchen utan i samtliga matcher. Till slut får man nog och då får man ge en kommentar kring det, sa Jack Majgaard Jensen som även kritiserade domaren i senaste mötet med Vittsjö.
– Min uppfattning är fortfarande den samma. Vi måste ha bättre domare i damallsvenskan om vi ska tas på allvar. Det är ett Kalle Anka-domarsystem.
Han pekade även på att bollen vid ett tillfälle i första halvlek var en halv meter utanför sidlinjen medan domaren ändå lät spelet fortsätt. Strax innan Seger-målet dömdes bort fick Rosengård en hörna trots att det var Rosengårds Ella Masar som slog ut bollen.
– Det blir fel på fel på fel och slumpen som till slut avgör, sa Jack Majgaard Jensen.
Det oavgjorda resultatet innebär att Rosengård avslutade två sviter. Segersviten slutade vid åtta raka matcher liksom den utan insläppta mål.
Erin McLeod fick kapitulera två gånger. Först efter att ha blivit överspelad och sedan efter en straff.
Det var även Caroline Seger som orsakade straffen som hon själv tyckte var aningen lättvindig.
– Jag tyckte att hon [Linda Sällström] sökte straffen och hon gjorde det bra.
Rosengård ligger i och med poängmissen nu fyra poäng efter serieledande Linköping som väntar i nästa match om en vecka.
– Nu får vi lite andrum att bara fokusera på den matchen. Det blir en jätteviktig match om vi ska kunna hänga på i toppen, konstaterar Caroline Seger.
Gå till toppen