Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Hälsoappen Actimate tar in 3,8 miljoner

Actimate är ett digitalt koncept som riktar sig till företag som vill få de anställda att röra på sig mer. Med 3,8 miljoner från Repona och Adsensus ska Lundaappen lanseras hårdare.

Mikaela Persson och Karolina Silfverberg har grundat hälsoappen Actimate.
Actimate är en app som får kollegor att stötta varandra till motion genom en tävling som varje år utser Health Business of the Year. Nu tar bolaget in kapital från Repona och Adsensus för att öka takten i lanseringen av den digitala tjänsten. Adsensus går in som ägare och försäljningspartner till Actimate.
– Stillasittande är den absolut största hälsorisken, samtidigt som tiden vi sitter ner på våra arbeten ökar. Allt fler företag ser allvarligt på ohälsa hos personalen, säger Karolina Silfverberg, medgrundare av Actimate.
Företag som låter medarbetarna använda appen kan också ge de anställda belöningar i ett poängsystem som kan användas i en webbutik i appen. Ju mer den anställda rör sig ju mer rabatt får personen.
Fakta

Om Actimate

• Bolaget grundades i november 2016 i Lund och är en del av Ideon.

• 3 000 anställda på 40 företag använder sig av appen.

Gå till toppen