Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michelinrestaurang avslöjar blixtflytt till Østerbro

Flytten har förberetts i det tysta i flera månader – idag lämnar Köpenhamnsrestaurangen Clou lokalen på Borgergade och flyttar till Østerbro.

Bild: Emil Langvad
2012 slog tvillingbröderna Alexander och Jonathan K. Berntsen upp portarna för Clou på Borgergade, ett par kvarter från Kongens Nytorv. Två år senare fick restaurangen en stjärna i prestigefyllda Guide Michelin.
Nu står det klart att restaurangen flyttar till Østerbro, närmare bestämt till Øster Farimagsgade 8, precis intill Botanisk have och ett stenkast från Søerne. Flytten var helt oannonserad och avslöjades på restaurangens Facebooksida tidigare idag.
Läs också Små konstverk som når himmelska smakhöjder
”Chefs Table at Brooklyn Fare, visade vägen genom att flytta sin superomtyckta trestjärniga Michelinrestaurang från Booklyn till Midtown mer eller mindre över en natt. Kontentan: gör inte en stor grej av saker. Gör dem bara. Jag är en kock – inte en popstjärna”, skriver Jonathan K. Berntsen om flytten.
Den nya lokalen har plats för 20 sittande gäster och får bland andra smörrebrödsrestaurangen Aamanns som ny granne, skriver Alt om København.
Gå till toppen