Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Skottlossning på Katrinelund – man gripen för mordförsök

På måndagskvällen hörde polisen två smällar vid Industrigatan. Senare hittades skador på en bil och en fasad på Industrigatan. En man greps, misstänkt för mordförsök.

Bild: Patrick Persson
Händelsen ska ha inträffat vid klockan 18.40.
Efter att patrullen hört smällarna kring Industrigatan sågs en bil lämna området. En annan polispatrull fick syn på bilen på Västra Sorgenfri och kontrollerade en man som fanns i den.
På Industrigatan, mellan Östra Farmvägen och järnvägen, hittades senare en ”trolig brottsplats” skriver polisen på sin hemsida. Där hade en fasad och en bil fått skador.
Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning och mannen i personbilen har gripits.
– I nuläget har vi en rubricering som är mordförsök och en målsägare som är 40 år, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
– Han ska ha befunnit sig på platsen och därav rubriceringen. Man har gjort bedömningen att han har kunnat träffas av skottlossningen helt enkelt, säger Calle Persson.
Hur gammal den gripne är kan inte Calle Persson säga, då hans identitet inte är fastslagen. Vapenhund ska söka på platsen.
– Och teknikerna håller på med undersökning. Nu under kvällen ska den misstänkte förhöras, dels om själva händelsen och även för att se om vi kan få fram identiteten på honom och fastställa den. Målsäganden kommer även höras och eventuella vittnen.
Mannen som blev beskjuten skadades inte fysiskt. Fasaden som träffades hör inte till en bostad.
– Det är någon annan slags lokal, säger Calle Persson.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen