Vellinge

Två Sundslärare nominerade till IT-priset Guldäpplet

Två Vellingelärare är nominerade till priset Guldäpplet. Båda har utmärkt sig för sitt arbete med digitala verktyg i klassrummet.

Guldäpplet är ett stipendium som varje år delas ut till en eller flera lärare som har utvecklat pedagogiken med digitala arbetssätt, och som samtidigt inspirerat elever och kollegor. Bakom utmärkelsen står Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners.
– Lärare i hela landet, från förskola, ungdomsskola och SFI drar i dag nytta av digitaliseringen för att ge sina elever nödvändiga kunskaper och verktyg. De nominerade till Guldäpplet visar hur de digitala verktygen kan användas i alla ämnen och utbildningar, i slöjd, språk och matematik, liksom i bageri och fordonsteknik, säger Peter Becker, ordförande i juryn för Guldäpplet i ett pressmeddelande.
I Vellinge har två lärare nominerats:
Mattias Nylander, gymnasielärare och samordnare på Sundsgymnasiet och Vellinge lärcenter.
Motiveringen: "Mattias skapar förutsättningar för alla nyanlända i Vellinge kommun att ta till sig samhällsorientering med stöd av IT. Samtliga deltagare, oavsett bakgrund och språk, får genom detta arbetssätt möjlighet att koppla de övergripande nationella samhällsfrågorna till ett lokalt perspektiv."
• Lina Bårdskär Barba, förstelärare i svenska som andraspråk på Sundsgymnasiet och Vellinge lärcenter.
Motiveringen: "Med stöd av IT möter Lina varje deltagares behov på hemsidan SFI-Välkomsten och skapar forum för utbyte och samarbete genom att arbeta tematiskt. De digitala forumen kopplas till fysiska häften, checklistor samt anpassat material."
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen