Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Eldebrink hyllade backtalangen: ”Han har varit väldigt bra”

Ted Brithén pratade om glädjen över att komma hem, Anders Eldebrink om många spelare med potential. Så här lät det när Rögle tog plats på Vasateaterns scen.

Ted Brithén och Anders Eldebrink på scenen.Bild: Daniel Rooth
Under tisdagen arrangeras den årliga upptaktsträffen inför SHL. Ett inslag handlar om att tränare och lagkapten från de olika klubbarna frågas ut på scenen av Cmores programledare.
Lagkapten Ted Brithén och tränare Anders Eldebrink förde Rögles talan på Vasateatern. Nye lagkaptenen fick frågan hur det känns att ha kommit hem. Brithén sa:
- Väldgt speciellt. Jag tror att alla som har en moderklubb i SHL kan relatera till det, hur det är att spela där. Det var mycket därför jag ville åka hem, för att få vara med om den här resan som klubben håller på att bygga upp.
Anders Eldebrink pratade om hur Rögle försökt förändra sin backsida.
- Vi har försökt hitta rightbackar, spelande backar. Det är därför vi tagit in backar som Craig Schira, Kevin Gagné och Alexander Younan.
– Sen har vi en ung back, Rasmus Sandin, som varit väldigt bra i träningsmatcherna. Han spelar moget och jag tror att han kommer att få chansen.
Eldebrink pratade också om att det känns som att Rögle har många spelare som har förutsättningar att bli bättre.
– Edwin Hedberg, Mathias From, Filip Karlsson, Simon Ryfors – vi har många unga killar med potential. Får vi de tio procent bättre så…
Gå till toppen