Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Polisaspiranter på övning hamnade i riktigt skottdrama

Polisaspiranterna övade spaning vid prostitutionsstråken i Katrinelund när de plötsligt hamnade i ett riktigt skottdrama.

Bild: Patrick Persson
Det var vid 18.40-tiden på måndagskvällen som tjänstgörande poliser tillsammans med flera polisaspiranter bedrev spaning runt prostitutionsstråken vid Östra Farmvägen i Malmö. Men enligt uppgifter till Sydsvenskan fick övningen abrupt avbrytas när flera skott avlossades på intilliggande Industrigatan.
Läs mer: Skottlossning på Katrinelund – man gripen för mordförsök
Kulorna var enligt polisen sannolikt avsedda för en man i 40-årsåldern men träffade istället en fasad och en bil.
En bil som sågs lämna området stoppades vid Västra Sorgenfri kort därpå. I bilen hittades bland annat ammunition. Föraren, en 27-årig man, greps och anhölls senare misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.
Polisinformatören Nils Norling är förtegen kring omständigheterna i fallet, men bekräftar att poliser fanns i närheten när skotten brann av.
– Det var inte mitt framför ögonen på dem, men det fanns poliser i nära anslutning till platsen. Så mycket kan jag säga.
Enligt Nils Norling finns inget som tyder på att skottlossningen har någon koppling till gatuprostitutionen i området.
– Det har ingenting med det att göra, säger han.
Gå till toppen