Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Storslam för Skåne vid startup-fest

Vid Stockholms Tech Fest korades Fast Track Malmö till Sveriges bästa accelerator-program. Samtidigt utnämndes Min Doktor till årets bästa startup, och bolagets grundare vann det nationella priset för årets grundare.

Vinnare är vi allihopa: Hampus Jakobsson, Magnus Nyhlén och Joel Larsson.
Fast Track Malmö knep Sverige-vinsten och är därmed vidare och tävlar om utmärkelsen Nordens bästa accelerator, som avgörs senare i höst.
Malmö-acceleratorn är endast två år gammal men var redan i våras Nordens populäraste acceleratorprogram med över 460 ansökningar.
– Något som varit viktigt för oss är att ha en internationell utgångspunkt, vi ligger 20 minuter från kontinenten och det ska märkas i vårt program. Under våren hade vi över 100 investerare på besök från hela världen, det ger bolagen bra feedback och möjligheten att bygga sitt kontaktnät, säger Joel Larsson, programansvarig på Fast Track Malmö.
Vad gör er till vinnare?
– Att Malmö är bra att starta företag i. Det är billigare att bo. Lätt att anställa. Och vi har tillgång till kapital. Den kombinationen är stark. Tio lokala affärsänglar som stöttar oss dessutom. Många hjälps åt, säger Joel Larsson.
Årets startup är den digitala vårdcentralen Min Doktor vars grundare, Magnus Nyhlén, även vann det nationella priset för årets grundare:
– Jag är väldigt hedrad över att få ta emot de här priserna, säger Maguns Nyhlén. Sjukvården står inför stora utmaningar och digitalisering är en del av lösningen på dessa. Vi är stolta över att ha banat väg för utvecklingen och framtiden är ljus för den digitala vården, säger Magnus Nyhlén.
Vidare utsågs den Malmöbaserade näringslivsprofilen, Hampus Jakobsson, till bästa investerare. Dessutom fick agrotech-bolaget Ari.farm, som tidigare i år var en del av Fast Track Malmö, pris som bästa nykomling.
Utmärkelserna innebär att samtliga nationella vinnare är finalister vid den nordiska finalen av Nordic Startup Awards 2017 som delas ut den 18 oktober i Stockholm.
Gå till toppen